• Smoothiemam

UP UP! Ulkonäköasiaa.

Updated: Apr 27, 2019

Tänään ilmestyi Jenny+ ohjelmaan uusi jakso, jossa käsitellään ulkonäköä siltä osin, että mitä ajattelemme toisista ensinäkemältä. Oletko timmi sporttimimmi, raskaana oleva, pukeudutko esimerkiksi uskonnollisista syistä toisella tapaa, kuin moni muu? Saatko tämän takia kriittisiä katseita, asenteita tai ehkäpä kommentteja vielä perään?

Smoothie Mama pääsi myös osaksi tätä ohjelmaa ja tähän uusimpaan jaksoon pääset suoraan tästä alla olevasta linkistä (Jakso: 5, Kukaan ei ole riittävän kaunis)

https://areena.yle.fi/1-4288255Mutta sitten vielä asiaan, koska olemme Unelmiesi Elämä blogissa, niin haluan myös kirjoittaa lyhyesti aiheesta enemmän omalta kohdaltani sillä tämä aihehan liittyy hyvinvointiin myös suurelta osin, mitä blogissamme käsittelemme moniulotteisesti.


Mitä ulkonäkö minulle merkitsee?


Se miten pukeudun vaikuttaa ulkoiseen olemukseeni kyllä, miten itsevarmasti kannan itseni hymyissä suin. Ennen varsinkin myynti, asiakaspalvelualalalla sekä likunta-alalla olleena koen myös, että työtehtävissä joissa ollaan enemmän esillä, niin siisti huolliteltu ulkonäkö on myös toisella tapaa tärkeämpää, kuin taasen toimistotöissä.

Itselleni toki se, että hieman panostan ulkonäkööni eli pukeudun kuten koen mukavaksi ja hieman ehostan itsenäni aamulla:  viiden minuutin sisällä taion ripsivärillä, kajalilla itseäni eloon- se riittää.

Toki ex urheilijana haluan myös pysyä tietyssä sapluunassa myös ulkonäön suhteen.

Pidän siitä, että myös vanhemmalla iällä näytän joltakin osin urheilulliselta.

Urheilua ensisijaisesti harrastan siitä tuleva endorfiinin takia, muu on plussaa mitä se sitten tuo juuri myös ulkonäköön.

Nuoremapana toki suhtauduin 20-30- vuotiaana kriittisemmin siihen, miltä minun tulisi näyttää. Tähän toki on vaikuttanut tietyt urheilulajit, joissa on määritelty painorajat ja alitajuisesti vaaka on mielessä pyörinyt sitten liiankin usein. Jos sinä et rakasta ja arvosta itseäsi, miten kukaan muukaan voisi?

Miten suhtaudun muiden ulkonäköön?


Itselleni on sama, miten muut pukeutuvat ja näyttävät ulkonäöllisesti.

Tottakai kiinnitän ensialkujaan huomiota ihmisen ulkoiseen ilmeeseen ja kasvoihin.  Ja okei ehkä perus siisteys on myös se, mitä alitajuisesti jokainen meistä katsoo sanomatta sitä ääneen. 

Lähinnä se minkä luonteinen ihminen on ja fiksuus eritoten ovat ulkoisia asioita tärkeämpiä minulle. Tämän takia ystäväpiirini koostuu 20-60 vuoden ikähaitarista omaavista ihmisistä eli kaipaan erilaisia ihmisiä ympärilleni. Boheemit ja bisnesihmiset tervetuloa! Kekusteltavaa löytyy aina asiasta kuin asiasta.Korkkarit kattoon ja Smoothie Maman tyyliin rohkeasti eteenpäin.

Miten minun ulkonäköön on suhtauduttu?


Aiemmin olen saanut nuorempana kuulla ulkonäöstä paljon, alleviivattuna painosta kommentteja. Painoin alle 50 kiloa tai 65 kiloa olin muutaman ihmisen mielestä liian suuri aina. 

Kuntosaliharjoittelun aloitettuani 75 kiloa oli taas BMI tilastoissa lihavuuden merkki, josta sain myös kuulla työterveydessä. ( ja vielä siis rasvaprosentti oli tällöin pienempi, kuin 10kg laihempana) Muutoin en ole onneksi törmännyt muuhun kommentointiin itsestäni ja nykypäivänä tuolla ei ole mitään väliä minulle. Aiemmin toki kommentointi kieltämättä satutti.

Ehkä se on ikä ja parempi itsetunto nyt, kun kurkkaa itseään peilistä, niin enää mikään ei lannista. Luota siis itseesi aina ja muista, että Unelmiesi Elämä alkaa juuri tästä, kun rakastat ensin itseäsi ja tämän jälkeen opit rakastamaan muita ja hyväksyt heidät seallisinaan, kuin he ovat.


Ihanaa, itsevarmaa sekä rakastavaa maanantaita!

Smoothie Mama

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
UNELMIA TOTEUTAMASSA
11-4-19-1850.jpg
11-4-19-1850.jpg
IMG_3337.PNG

© 2018 Unelmiesi elämä - Hyvinvoinnin blogi