• Smoothiemam

Unet -ymmärrä sisimpäsi viestit!

Updated: Apr 27, 2019


Oletko koittanut tulkita joskus uniasia tai oletko kenties huomannut, että uni on ollut enne jostain tulevasta? Vuosia sitten kiinnostuin kas kummaa unien syvällisemmästä merkityksestä ja tällöin kirjahyllyyni eksyi Sigmund Freudin mestariteos Unien tulkinta muun muassa.


Unet ovat siis viestejä meiltä itseltämme meille ja niitä oikeasti kannattaa kuunnella!

Unen tulkinta ja oikeanlainen sellainen kaipaa sitä, että peilaat sitä omaan elämääsi, toiveisiin, pelkoihin sekä koettuihin asioihin. Kun ymmärrät uniasi paremmin, niin saat lujemman otteen elämästäsi! Uni ei ole passiivista, vaan se on kokonaan oma tietoisuudentila. Uni voi olla juuri toinen todellisuus: maailma joka avautuu aina yön aikana ja paljastaa sinulle paljon enemmän mitä päivällä esimerkiksi töissä tulisit ajatelleeksi.

Asiat joita et selvitä tai ylimääräinen stressi alkavat myös vaikuttamaan uneen, jollet suostu kuuntelemaan ajoissa alitajuntasi omaa ääntä.

Unet pyrkivät meille kertomaan tavalla tai toiselle kuitenkin yleensä asioita jotka ovat meille tärkeitä ja siksi niiden merkitystä onkin hyvä miettiä.Mutta miksi unia sitten nähdään? Tuskinpa kukaan tähän osaa vastata oikein.

Unitilassa mieli prosessoi menneitä asioita, nykyhetkeä ja tulevaa. Omasta lapsuudesta muistan vieläkin selkeästi unen, jossa toivoin tietynlaisia korvakoruja äidiltäni. Näin unessa selkeästi korujen muodon ja värin ja oudointa tästä teki sen, että äiti oli ostanut minulle tämän uneni jälkeen pari päivää myöhemmin juuri tämänlaiset korvakorut, jotka olin unessani nähnyt. Jäin tätä miettimään suuresti, sillä olin joko 13-15- vuotias ja en siis todellakaan ollut äidilleni ääneen puhunut unestani enkä siitä, että toivoisin tietynlaiset korvakorut! Friikkiä eikö vain? Mietin ympäri pääni tätä unta, mutta mitään järkeenkäypää selitystä tähän uneen en ole kyllä löytänyt tähän päivään mennessä. Jackpot tietysti minulle, että unessa oleva haave muuttui todeksi. Paljon myös olen nähnyt ennen urheilukilpailuja edellisenä yönä unta tulevasta kisasta ja näistä unista on muuten ollut todella paljon apua, että olen unessa läpikäynyt koko kisan kulkua! Aamulla herätessäni on ollut selkeästi levollisempi mieli, kun uni on työstänyt jo seuraavaa päivää. Ja joskus olen oikeasti keksinyt uuden strategian kisan varrelle! Kiitos unen ja vilkkaan mielikuvituksen!


Joku väittää, ettei näe unia? Okei kaikki meistä näkevät unia, mutta jotkut muistavat ne vain paremmin. (varsinkin, jos heräät kesken REM- unen, muistat varmaankin unesi) Aikuisella on muuten kahdeksan tunnin unien aikana 3-6 REM vaihetta ja viimeinen REM vaihde voi kestä jopa 45 minuuttia, että hellurei yöllä meillä pyörii omat Netflixit päässä!


Aikuisella on kahdeksan tunnin unien aikana 3-6 REM vaihetta.


MITÄ HYÖTYÄ ON, ETTÄ OSAAN TULKITA UNIANI?


No yllä jo kerroin lyhyesti omakohtaisia kokemuksia lyhyesti ja todellakin minä olen useasti saanut AHAA elämyksiä ja apua unista seuraavaan tulevaan päivään!

Luovat ihmiset käyttävät unikuvia hyödyksi ja mikset voisi sinäkin? Unessa mielesi tekee todella rohkeita ja ennakkoluulottomia asioita, joita luovuus edellyttää. Ilman mielikuvitusta taiteessa, elämässä yleensäkkään ottaen tai tai tieteessä ei luotaisi yhtikäs mitään uutta.

Tai joo jotain super tylsää!

Mainittakoon, että Sarvador Dali poimi unistaan juuri superhienoja näkyjä ja tämän jälkeen maalasi ne kankaalle! William Blake kirjoitti ja kuvitti teokset Songs of Innocence ja Songs of Experience, koska velivainaa kehotti näin unessa. Kiva uni haudantakaa!

Eli vaikka unesi tuntuntuisi jotenkin "friikiltä" heti herättyäsi, tutki ja mieti sitä. Voit saada siitä enemmän irti mitä kuvitteletkaan!


Smoothie Mama

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
UNELMIA TOTEUTAMASSA
11-4-19-1850.jpg
11-4-19-1850.jpg
IMG_3337.PNG

© 2018 Unelmiesi elämä - Hyvinvoinnin blogi