• Smoothiemam

Smoothie bowls - terveellistä ja hyvää!

Updated: Apr 27, 2019


Värikkäät smoothie bowlit ovat rantautuneet nyt myös Suomeen smoothiebuumin jälkeen.

Mitä eroa on sitten smoothie bowlilla ja smoothiella?

Smoothie bowl on lusikoitavaa, smoothie taasen juotavaa.

Smoothie bowlin pohja on sorbettimainen ja väliin sorbettimaisen pohjan jälkeen laitetaan yleensä mysliä ja päälle marjoja, hedelmiä. Koska pohja on "jämerä", niin mysliä ei toki ole pakko laittaa väliin, sillä hedelmät ja marjat pysyvät päällä kauniisti vajoamatta.

Voit tuunata bowlin päällistä laittamalla chian siemeniä, maapähkinävoita, manteleita tai kookosta. Smoothie bowl sopii hyvin aamupalaksi tai välipalaksi!Tässä kesäinen smoothie bowl, johon laitoin tuoreita mustikoita, mansikoita, banaania sekä kookoslastuja. Pohja on tehty pakastemustikoista sekä banaanista.


MISTÄ HYVÄ SMOOTHIE BOWL KOOSTUU?

- lehtivihreästä (lehtikaalia, pinaattia esimerkiksi)

- proteiinista (maapähkinävoi, erikoismaidot: mantelimaito, koosmaito, soijamaito) proteiinijauheet: hamppu / soija käyvät myös pohjaan

- hedelmistä, marjoista (mustikka, mansikka,vadelma, päärynä,mango, kiivi, banaani ja niin edelleen. Jos haluat vähentää kaloreiden määrää bowlissa, skippaa banaanin määrä tai jätä se kokonaan pois) Muista käyttää vain suomalaisia marjoja. Ulkomaalaiset pakastemarjat tulee kuumentaa kauttaaltaan vähintään 5 minuutin ajan 90 asteessa tai keittää 2 minuutin ajan.

- hyvistä rasvoista (avocado, pähkinät, siemenet)


Smoothie bowlissa on siis runsaasti C - vitamiinia. Proteiini sekä hyvät rasvat pitävät sinut lisäksi pidemmän aikaa kylläisenä. Lisäksi smoothie bowlista saat nesteitä ja kuituja, jotka täyttävät vatsaa ja näin ollen et sorru heti syömään muuta perään.

Omat suosikkini smoothie bowleissa ovat ehdottomasti lehtikaali, ananas sekä mantelimaidolla tehty pohja. Mikäli haluat lisää boostia pohjaan, heitä hippusillinen spirulinaa joukkoon!

Lisäksi mangosta, pinkistä dragon fruit hedelmästä, banaanista sekä manteli /kookosmaidosta saat superhyvän smoothie bowl pohjan. Vain oma mielikuvitus on rajana smoothie bowlien teossa eli rokeasti blenderi laulamaan!


Kuvassa värikkäät mansikka, mustikka sekä lehtikaalipohjainen smoothie bowl.

Mikäli et ole ennen rakentanut smoothie bowlia, niin pohja kannattaa blenderillä rakentaa kunnolla lusikoitavaksi eli surinosa hedelmistä tai marjoista kannattaa lisätä jäisinä ja nestettä joukkoon vain pieni tilkka. Toki bowlin pohjan koostumus riippuu blenderin tehosta. Itselläni on käytössä blendereitä useampia hintaluokan 100-1700 € välillä ja ammattilaisblenderissä koostumus on tasaista, "silkkimäistä" ja blenderi pyörittää todella nopeasti smoothie bowlin pohjan. (ja näin ollen erikseen ei nestettä tarvitse edes aina lisätä) Halvemmilla blendereillä smoothie bowlin teko onnistuu myös ja tarvittaessa kannattaa käyttää apuna nuolijaa, jos marjat tai hedelmät jäävät blenderissä jumiin teriin.

Eli pysäytä blenderi ja pyöräytä hedelmä/marja massaa pari kertaa ympäri ja blendaa taas.


Joko alkoi tekemään mieli smoothie bowlia? Smoothie Mamalla onkin nyt erikoistarjous kaikille blogia lukeville eli saat koodilla SMOOTHIE MAMA -5% alennuksen Eat Miin isoista smoothie bowl annoksista Kauppakeskus Isossa Omenassa 28.9-30.9.2018 välillä. Klikkaa alla olevaa kuvaa, niin pääset Eat Miin sivuille!
Fressein smoothie bowl terveisin,

Smoothie Mama


  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
UNELMIA TOTEUTAMASSA
11-4-19-1850.jpg
11-4-19-1850.jpg
IMG_3337.PNG

© 2018 Unelmiesi elämä - Hyvinvoinnin blogi