• Smoothiemam

Silmille yogatreeniä EyeYoga laseilla!

Updated: Apr 27, 2019


Luin vuoden 2016 artikkelin ranskalaiselta Le Progres sivustolta aiemmin näistä "reikälaseista" eli siis EyeYoga tyyliset silmälasit ovat olleet jo hittituotteena tovin muualla maailmassa, ennen kuin ovat rantautuneet Suomeen.

Historiassa, jos menemme taaksepäin, niin ensimmäiset reikälasit on jo keksitty 1400- luvulla eli käytämme vanhaa hyväksi todettua tapaa näön treenaamiseen!Mihin näiden toimivuus perustuu? Silmälasien jokainen reikä mahdollistaa vain erittäin kapean valonsäteen pääsyn silmään, mikä pienentää täten sekaannusta ja näin ollen lisää silmän verkkokalvolla näkökentän syvyyttä. Tässä on kuva vielä alla havainnollistamaan miten lasit toimivat. Ihan clear juttu, eikö?
Silmissä, joissa on taittovirhe, tuloksena on usein terävämpi kuva, kun laseilla jaksaa treenata.

Itselläni on vasen silmä leikattu juuri taittovirheen takia ja tästä syystä myös innostuin treenaamaan laseilla näköä terävämmäksi.

Erityisesti siristän vasenta silmää automaattisesti hieman kiinni mikäli aurinko paistaa, ulkona tuulee tai joudun keskittymään tekstiin tai kauempana oleviin asioihin.


Olen nyt treenannut laseilla 10 min kerrallaan melkein joka päivä ja olen huomannut, että oikeasti lasit toimivat! Toki kokonaan nämä lasit eivät poista silmistäni vikoja, sillä taittovirheen lisäksi minulla on eri tavalla miinusta vasemmassa ja oikeassa silmässä.

Koen kuitenkin, että laseista on hyötyä. Pystyn näkemään tarkemmin hieman kauempaa esimerkiksi mainoskylttejä hintoineen. Aiemmin sain kovemmin keskittyä kuvaan ja tekstiin ja silti lopputulos oli melko puuroa.


Tyylikkäät EyeYoga lasit Smoothie Maman päässä.

Nyt siis laitan EyeYogasilmälasit päähän ja kesityn iltaisin kotona tiettyyn esineeseen /tekstiin, räpsytän välillä silmiä ja keskityn taas katsomaan kohdetta hieman kauempaa.

Otan toviksi lasit pois ja teen saman uudelleen ja uudeleen ja näin ollen eron huomaa melko nopeasti, miten laseista on apua! - Saan selkeämmän sekä tarkemman kuvan esineestä / tekstistä.


Varsinkin te, jotka katsotte päivittäin tuntikausia television tai tietokoneen näyttöä, niin te ette tule harjoitelleeksi kokonaan silmän lihaksistoa ja täten monella on hankala hahmottaa etäisyyksiä kirkaaammin.

Ja muuten varsinkin Venäjällä reikälaseja on käytetty jo kauan näön parantamiseen ensisijaisesti. Suomessa meillä hanakasti suositellaan heti silmälaseja optikolta eikä välttämättä sitä, miten silmien lihaksistoa voisi treenata varsinkin, jos ei ole kyse todella pahasta näköongelmasta.


Mistä näitä EyeYogalaseja saa?

Muun muassa sivulta Eyeyoga.fi sivustolta: https://www.holvi.com/shop/kaunisvisio/

Tässäpä oiva lahja muuten vaikka jouluksi, jos haluat ilahduttaa käytännöllisellä lahjalla!
Smoothie Mama  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
UNELMIA TOTEUTAMASSA
11-4-19-1850.jpg
11-4-19-1850.jpg
IMG_3337.PNG

© 2018 Unelmiesi elämä - Hyvinvoinnin blogi