• Kalvokissa

Saako rahalla onnea?

Monilla on vahva uskomus, että rahalla saa onnea tai itseasiassa sitten, kun on enemmän rahaa saan jotain, joka tekee musta onnellisen. Oli se joko parempi auto, isompi koti, mahdollisuus matkustaa enemmän, enemmän ulkona syömistä kavereitten kanssa tai muuta vastaavaa.

Mutta miksi keskityt unelmoimaan ja kehität itsellesi tekosyyn, ettet voi olla onnellinen juuri nyt? Ei rahan puute ole esteesi vaan mielesi on.


Jos haluat paremman auton niin laita rahaa sivuun ja luovu turhista menoista. Meillä kaikilla on turhia menoja. Sitä on vaan vaikea myöntää. Joskus sitä on vaan vaikeaa nähdä ensin. Siksi laaditaan budjetteja ja on rahankäytössä auttavia ammattilaisia.


Jos haluat isomman kodin niin voit tinkiä asuinalueesta. Jos et suostu alueesta tinkimään niin sitten siinä kestää enemmän aikaa, mutta älä ota siitä stressiä ja piinaa itseäsi asialla.


Haluat matkustaa enemmän? Tarvitset siihen ensisijaisesti enemmän aikaa, etkä rahaa. Vaikka raha auttaisi niin maailmanympäri reissaajat usein tekevät kohdemaassa töitä osa-aikaisesti. Mutta heitä ei kahlitse täysipäivänen työ kotimaassaan vaan heillä on sitä aikaa ja vapautta reissata.


Haluat syödä enemmän ulkona kavereittesi kanssa? Oletko ajatellut, että voisitte käydä toistenne luona syömässä tai laittaa ruokaa yhdessä?

Aina löytyy keino, miten saat unelmasi toteutettua. Se vaan vaatii vähän joustoa ja laatikon ulkopuolelle kurkistamista. Itse pidän itseasiassa piknikeistä ja yhdessä ruuanlaitoista enemmän kuin ravintolassa kaverin kanssa käymisestä. Keskustelu ei voi olla liian henkilökohtainen, koska ollaan julkisella paikalla. Ja siinä on tietynlaista hauskuuttaa tehdä yhdessä ja napostella sekä keskustelutkin ovat jotenkin syvällisempiä. Alussa se toki vaatii vähän totuttelua ajatukseen.


Vaikka tää kaikki kuulostaa siltä, että pitäisi löytää halvempia tai ilmaisia keinoja tai säästää, niin se ei ole postauksen tarkoitus. En todellakaan väitä, ettei kannata tavoitella vaurautta. Kehoitan vaan nauttimaan elämästä tällä hetkellä ja olemaan onnellinen, koska olet ansainnut olla onnellinen. Nauti näistä hetkistä samalla, kun tavoittelet vaurautta. Älä elä sitten kun-tyylillä eli tulevaisuudessa, elä tässä hetkessä. Koska sitten kun voi jäädä tulematta kokonaan.

Onnellisimmat ihmiset ovat niitä, jotka elävät juuri tässä hetkessä nauttien elämästään sellaisenaan kuin se juuri nyt on.0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
UNELMIA TOTEUTAMASSA
11-4-19-1850.jpg
11-4-19-1850.jpg
IMG_3337.PNG

© 2018 Unelmiesi elämä - Hyvinvoinnin blogi