• Smoothiemam

Pikavoi, Inka sekä pakurikahvi!

Updated: Apr 27, 2019


Aamuhan ei ala kunnolla, jos ei perinteisesti saa kahvia kitusiin! Peruskahvien lisäksi kokeile siis välillä muutakin suodatinkahvin, cappuchinon sekä laten sijasta.

Esittelyssä siis Warriorin pikavoikahvi, Inkakahvi sekä pakurikahvi, jotka teet myös aamulla supernopeasti. Erityisesti pikavoikahvi sekä Inkakahvi valmistuvat alle minuutissa mukaasi eli siis kiireisen ihmisen täsmäkaffepöhnät, kun ei ole aikaa odotella.

Pakurikahvi, joka minulla tässä esittelyssä Living Earth merkiltä kaipaakin sitten enemmän aikaa, jos teet suodatinkahvin tapaan. Pakurikahvi sopii kyllä mainiosti espressokahviksi machiaton tapaan yhdistettynä esimerkiksi kookosmaitoon. You choose miten juot!

(Raskaana oleville mammoille Inkakahvi on myös hyvä. Tällä hetkellä olen seitsemännellä kuulla raskaaana eli, jos normaalia kaffeta juon antaumuksella, hyvästi yöunet. Puolen yön jälkeen alkaa vatsassa potkubileet. Testattu on.)


Pakurikahvi on vatsaystävällistä ja tässä on paljon terveysvaikutuksia!

Warrior pikavoikahvi


Hehkutan rasvojen nimeen eli eritoten kookosöljyn nimeen. Kookosöljy sisältää keskipituisia rasvahappoja (MCT), eli se on terveellinen tyydyttyneen rasvan lähde vaarallisiin transrasvoihin verrattuna.  Kirkastettu voi ghee taas iskee vastustuskykyä uhkaavat viholliset maihin, A-, E- ja K-vitamiinipommillaan. Warriorin pikavoikahvi on luomua, jossa on sekoitus Etelä-Amerikkalaisia kahveja ja se on pakastekuivattu. Ja mikä parasta? Warrior Coffee on äärettömän helppo ja nopea valmistaa. Lisää vain kuuma vesi, sekoita annospussin sisältö veteen ja nauti! Paras miksaus toimii blenderillä.
Inkakahvi


Puolalaisten perinteinen kahvi on Inkakahvi. Tämä kofeiiniton viljakahvi löytyy vakiona kaapista aina. Mikä tässä on parasta? Kuituja on 72 prosenttia, tämä on tehty viljoista eli ei sisällä laisinkaan kofeiinia. (sopii siis lapsille juotavaksi 3- ikävuodeta ylöspäin)

Inkakahvi on tehty siis rukiista, ohrasta, juurisikurista sekä sokerijuurikkaasta. Miten kaffe tehdään? Kaada kahvikuppiin kiehuvaa vettä, lisää Inkakahvijauhetta 2-3tl. Halutessasi kruunaa kahvisi maidolla. (vege tai normimaitoa) Lapseni toki juo kahvia ihan tällaisenaan.

Kun haluat juoda siis jotain kahvinmakuista, mutta et halua pomppia yömyöhään hereillä kofeiinihorkassa niin, että silmät seisovat pajatsona- huijaa itseäsi tällä kahvilla!
Living Earth pakurikahvi


Tätä löytyy suodatinjauhatuksena sekä espressopohjaisena. Pakurikahvi siis sisältää pakuriuutejauhetta, joka vatsaystävällinen valinta. Se on paahdettu patentoidulla menetelmällä, jolloin vatsaa ärsyttävien happojen osuus on pienempi ja pH korkeampi kuin tavallisessa kahvissa (pakurikahvin pH-arvo on 5,2 - 5,6 kun tavallisen kahvin pH on keskimäärin 4,3). Pakurikahvia voit tuunata myös rasvakahviksi, hyvät öljyt joukkoon.

Miksi rasvaa kannattaa sitten erikseen lisätä? Saat siitä energiaa ja se auttaa myös rasvanpoltossa!

Jos mietit mikä ihme on pakuri, niin se on siis pakurikääpää. Kääpä kasvaa puussa ja on siis lahottajasieni. Tästä olemmekin Kalvokissan kanssa nauraneet, kun käytämme pakurikahvista nimitystä sienikahvi. - Tuletko sienikahville? Hei kukaan ei vastusta tällaista kutsua!

Pakuri on vahva antioksidantti, jolla on paljon terveysvaikutuksia. Muun muassa tämä parantaa vastustuskykyä. - Ei niin, että se tappaisi yksittäisiä tauteja, vaan se ehkä ikään kuin virittää vastustuskyvyn paljon paremmalle levelille!


Pakurista innostunut Jaakko Halmetoja on myös muuten kertonut vuonna 2014 ilmestyneessä Pakurikääpä-kirjassaan, että pakurista on etsitty vastustuskyvyn, syövän ja ihosairauksien lisäksi apua myös vatsan, maksan ja suoliston vaivoihin, nivelkipuihin, verensokeriongelmiin, flunssan torjuntaan ja ylipäätään vireystilan parantamiseen. Eli älä aliarvio pakuria buddy!

Seuraavan kerran nappaa rohkeasti kokeiluun uusia kahvilaatuja, kun shoppailet kahvitärinöissäsi kaupassa!


Kaffiterkkulein, Smoothie Mama  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
UNELMIA TOTEUTAMASSA
11-4-19-1850.jpg
11-4-19-1850.jpg
IMG_3337.PNG

© 2018 Unelmiesi elämä - Hyvinvoinnin blogi