• Smoothiemam

Onko minun aikani sinun aikaasi arvokkaampaa?

Harvoin meillä on aikaa, niin, että kalenteri huutaa tyhjyyttään sivu tolkulla. Monella on työura tai työura ja perhe harrastuksineen täyttämässä viikon sisältöä. Koska on menoja, joudumme tietysti aikatauluttamaan tulevia tapahtumia, jotta saamme arjen sujumaan paremmin.


Miksi omaa aikaa tulisi arvostaa, kun sitä on? Ensinnäkin vapaa-aika voi monella olla todella vähissä, joten silloin siitä tulisi ottaa ilo irti itselleen sopivalla tavalla, kun sitä on.

Toinen nauttii yksin olosta, kun taas toinen saattaa nauttia siitä, että tapaa mahdollisimman monia ystäviä.Miksi joku kuvittelee, että ”Minun aikani on sinun aikaasi arvokkaampaa”? Tähän olet itse nyt törmännyt useasti lähiaikoina ja siksi päätinkin tässä blogikirjoituksessa paneutua tähän. Tämä ajatusmalli – "Minun aikani on sinun aikaasi arvokkaampaa" - näkyy suoraviivaisesti siinä, että aiemmin sovittuja tapaamisia tai asioita perutaan tunnin tai kahden varoitusajalla kerta toisensa jälkeen tai sitten käy jopa niin, että mitään ei kuulu tai tapahdu. Ei edes sitä ilmoitusta peruuntumisesta.


Aika on rajallista - kaikilla meillä. Arvosta sitä.

Jokaisen tulisi muistaa, että jokaisen aika on yhtä arvokasta, sekin aika mitä varaamme tiettyyn asiaan on heti muusta pois. Miltä itsestäsi tuntuisi, jos näkisit paljon vaivaa siihen esimerkiksi, että olisit järjestänyt tapahtuman ruokineen, ohjelmineen ja sitten yhtäkkiä esimerkiksi minulla ei olisikaan aikaa tulla? Vaikka olisin vahvistanut vielä tuloni juuri ennen hoohetkeä. Veikkaanpa, ettei kovin imartelevalta.

On reilua sanoa ei, en pääse valitettavasti, jos suurella todennäköisyydellä mietitkin jotain muuta menoa samaan ajankohtaan.


Mistä voi johtua, ettemme arvosta aikaa? Haluamme niin kovasti miellyttää toisia ihmisiä ja siksi osalle on vaikeaa sanoa ei. Joskus se on kuitenkin kaikista järkevintä. Maailma ei kaadu siihen, että kieltäydyt kohteliaasti ajoissa.

Jos sinun on vaikeaa kieltäytyä heti ensi alkuun, voit kertoa, että tarkistat omat aikataulusi ja palaat asiaan viestillä tai sähköpostitse ennen deadlinea.

Aika on rajallista – kaikilla meillä. Arvosta ja nauti siitä.With love - Smoothie Mama

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
UNELMIA TOTEUTAMASSA
11-4-19-1850.jpg
11-4-19-1850.jpg
IMG_3337.PNG

© 2018 Unelmiesi elämä - Hyvinvoinnin blogi