• Smoothiemam

Mistä sitä oikeaa ruokaa saa?

Moni on puhunut tästä ääneen minulle, että "oikea" ruoka on todella kallista ja sitten on pohdittu vielä perään, että mistä sitä edes osaa oikein etsiä? Tämän takia päätin kirjoittaa tästä aiheesta lyhyesti ja syväluotaavasti hauskuutta unohtamatta.

Oikea ruoka kasvaa maasta, puusta tai se tulee merestä. Liha, kala, munat, vihannekset, hedelmät, pähkinät ovat kaikki hyviä esimerkkejä tästä.


Tämän lisäksi tiedät, mitä p#*ka ruoka on: No ruoka, joka lentää nanosekunnissa avattavasta autokaistan ikkunasta, safka-automaatista tai laatikosta. (jos siis takeaway kassissasi ei ole esimerkiksi salaattibaarista juuri ostamaasi tuoretta salaattiannosta mukanasi, saat synninpäästön yllä olevasta)


Juureksia sekä hedelmiä saat edullisesti, kun osa hyödyntää satokauden antimet oikein.

Mikäli ainesosaluettelo on pidempi kuin Pirates of the Caribbean elokuva, se ruoka-annos siellä upeassa takeawayboxissa ei todennäköisesti ole hyväksi sinun kropallesikaan! Saatikka, jos ainesosien lyhenteissä menet jo totaallisesti ulapalle: 95E10, joinko juuri bensiiniä kurkusta alas? Vai oliko se sittenkin se koodi E960, yleisesti käytetty (kaloriton) makeutusaine stevioliglykosidi?


Mitä terveellinen syöminen tarkoittaa?

Terveellinen syöminen tarkoittaa, että syöt erilaisia elintarvikkeita, jotka antavat sinulle ravintoaineita, joita tarvitset säilyttääksesi terveytesi ja jotta tunnet olosi hyväksi sekä saat energiaa.

Terveellisiin ravintoaineisiin kuuluvat proteiini, hiilihydraatit, vesi, rasvat, vitamiinit ja mineraalit. (Terveellinen syöminen ei siis tarkoita sitä, että lasket pirun sarvet päässä kaloreita ja nappaat vielä ne light versiot hyllystä ja luulet, että aspartaami on intiaanisokeria parempi vaihtoehto, koska se on sokeriton. No it´s not my darling)


Ja mikä on superhienoa, niin syömisellä voit vaikuttaa immuunijärjestelmään, mielialaasi, ihon kuntoosi ja energia tasoosi!

Ns. oikea ruoka se vasta kallista onkin, eikö?


Ei ole, varsinkin, kun osaat tehdä ostoksia eri satokausien mukaan. Kananuggeteihin, makkaroihin sekä hamppareihin saat enemmän uppoamaan rahaa, kuin fressiin ruokaan.


Juureksia sekä hedelmiä saat edullisesti, kun osa hyödyntää satokauden antimet oikein.

Ja nyt tietysti on upea mansikkasatokausi vielä meneillään, joten marjoja kannattaa syödä ja pakastaa talvea varten.


Omat suosikkini ovat porkkanasosekeitto kaurakermaan tehtynä ja linssikeitto. Nämä ovat terveellisiä eivätkä todellakaan kukkarosta montaa lanttia vie! (oli kyseessä sitten talvi tai kesä)

Avocadot ovat heikkouteni, idut sekä hapankaali, mutta pitää muistaa, että ei noita kerralla syödä napaan eli vaikka jotkin ruoka-aineet kerralla maksavat enemmän, niin ne riittävät useampaan ruokahetkeen.

Ituja voi idättää itse myös kotona ja hapankaalinkin voi hapatella kotosalla, jos oikein intopiukeana saa inspiraation.


Innostu siis satokauden antimista kaupan hyllyillä tai paikallisella torilla ja valitse kauppakoriisi värikkäitä raaka-aineita. Suut makiaks!


- Smoothie Mama  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
UNELMIA TOTEUTAMASSA
11-4-19-1850.jpg
11-4-19-1850.jpg
IMG_3337.PNG

© 2018 Unelmiesi elämä - Hyvinvoinnin blogi