• Smoothiemam

Maustetahnoilla ruokiin kunnolla potkua!


Joulu on jo lusittu ja uusi vuosikin ehti juuri vaihtumaan eilen eli nyt tekee mieli syödä aivan jotain muuta.

Tammikuussa starttasi nyt vegaanihaaste eli tästä voit poimia ylös maustetahnavinkkejä, joilla saat kasvisruokiinkin erilaista makua!


Maustetahnoilla luot nopeasti thaikeiton tai vaikkapa marokkolaistyylisen pataruoan.

Tässäpä muutama oiva niksi, mihin kaikkiin voit maustetahnoja käyttää.

Esittelyssä neljä mahtavaa maustetahnaa!


Ihanan thai tyylisen keiton tai lisukkeen saat lisäämällä Spice Upin punaista currytahnaa esimerkiksi!

HARISSA


Harissa, tuo Pohjois-Afrikassa käytetty mauste, joka sopii erinomaisesti kasvisten joukkoon sekä erilaisiin marinadeihin. Bataatti sekä perunalohkot saavat uutta draivia, kun pyöräytät pilkotut bataatit tai perunalohkot harissatahnassa ja laitat ne uuniin puoleksi tunniksi paistumaan 200 asteeseen tai vaihtoehtoisesti voit laittaa bataatti/perunalohkot leivinpaperille vuorattuun peltiin.PUNAINEN THAI CURRYTAHNA


Tämä thai currytahna on suosikkini! Loihdit kasviksista sekä kookosmaidosta tätä tahnaa käyttäessäsi heti thaityylisen keiton. Erikseen ei tarvitse suolakaan lisätä, sillä tässä tahnassa on jo potkua kerrakseen pienessä teelusikallisessakin. Tämä thai currytahna sopii erinomaisesti myös linssikeittoon.

TAHINI


Lähi-Idässä tahinia käytetään usein. Tahini sopii vaikka jogurtin joukkoon, vihannesten lisäkkeeksi tai dipiksi. Leivän päälle olen myös tätä laittanut sekä smoothien joukkoon.

Tämä tahna on tehty murskatuista seesaminsiemenistä ja tässä supertahnassa on paljon kalsiumia, hiven- sekä kivennäisaineita.TANDOORI


Tandooritahna on maultaan kevyempää, makeampaa, joten tätä tahnaa, kun pyöräyttää riisin sekä vihannesten joukkoon paistinpannulle ja paistaa - Ooh nam toimii! Tervetuloa Intialaiseen menoon ja meininkiin!

Kanakeitossa tandoori toimii myös erinomaisesti sekä vegaanisissa keitoissa. Kokeile ja ylläty!
Mausteisia hetkiä toivottaen,

Smoothie Mama  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
UNELMIA TOTEUTAMASSA
11-4-19-1850.jpg
11-4-19-1850.jpg
IMG_3337.PNG

© 2018 Unelmiesi elämä - Hyvinvoinnin blogi