• Smoothiemam

Lopeta se hikoilu!

Updated: Apr 27, 2019

Sain uuden "deon" testiin Kalvokissalta, Salt of the Earth deomerkin, joka on ollut nyt käytössä toista viikkoa minulla.  Tämä on todella tehokas deodorantti, jonka vaikutus perustuu mineraalisuolojen antibakteerisiin ominaisuuksiin ja toimii muuten paremmin minulla, kuin kookosdeo Urtekaramilta. (jota olen tässä aiemmin enemmän käyttänyt ja Urtekramin kahta muuta deoa: alovera sekä ruusuvesipohjaista)

Vaikuttavana aineena tässä tuotteessa on siis potassium, aluna eli kansankielellä mineraalisuola. Tämä suola estää hajua muodostavien bakteerien kasvua tukkimatta kuitenkaan ihohuokosia.

Kaliumalunaa on luonnossa esiintyvä sulfaattimineraali, jota on käytetty vuosisatoja.PLUSSAT:

- tuoksuton

- ei jätä tahroja vaatteisiin

- hikirauhaset toimat kehoa viilentäen, iho hengittää

- yli tuplaten kestää muihin deodorantteihin nähden käyttöä, ennen kuin tämä loppuu

- vegaaninen


Miksi valita luonnonmukainen deodorantti?


Varsinkin tämä deo kestää useita kuukaisia käyttöä ja muutkin luonnonmukaiset deot ovat parempia vaihtoehtoja toki, kuin synteettiset deot. 

Synteettiset deodorantit sisältävät alumiinia, mikä estää hikoilun ja tukkii hikirauhasia.

Mikäli alumiinia vielä kulkeutuu kehoon hikirauhasten kautta, voi se pahimmillaan aiheuttaa vakavia sairauksiakin.

Moni ei tätä muuten ajattele, kun höylää synteettistä deodoranttia kanaloon iloisena, kun tuotteessa luvataan, että pitää täysin hien loitolla! Monelle, kuten itselleni synteettiset parfyymit ja alkoholi aiheuttavat ihon ärsyyntymistä herkästi. Miten tämä tuote toimii?


Hiero kiveä huolellisesti kosteisiin, pestyihin kainaloihin. Jos käytät kuivalle iholle, kasta kivi nopeasti veden alla ja ei muuta kuin kainaloon sivellys. Suolasta on moneksi myös ihonhoitotuotteissa. Deodoranteista rasvoihin sekä palashampoisiin.URTEKRAM, KOOKOS DEODORANTTI


Urtekramin luomukosmetiikkatuotteet valmistetaan muun muassa luomukookosöljystä ja luomukookosnektarista, joita käytetään myös elintarvikkeina. Tuotteet ovat siis raaka-aineiltaan tutkitusti puhtaita, luonnonmukaisia ja vegaanisia


PLUSSAT:

- ei haise laitettaessa juuri miltään (ei ole voimakasta kookoksen tuksua)

- saa ostettua todella monesta kaupasta kosmetiikkahyllyltä

- hinnaltaan edullisempi, kuin Salt of the Earthin tuote

(HUOM! tosin kuluu nopeammin käytössä nestemäisyyden takia)

- vegaaninen

-laitetaan kainaloon normaalin deodorantin tapaan


Urtekram on hankkinut Ecocert Greenlife Cosmos Organic -luomusertifikaatin tuotteilleen. Sen mukaan vähintään 20 % tuotteen kuiva-aineesta ja peräti 95 % kasvisperäisestä raaka-aineesta pitää olla luomua. Tuotteissa ei myöskään saa olla lainkaan synteettisiä haju- eikä väriaineita mitä arvostan suuresti. 

Nykyään valikoimat ovat laajentuneet jo perus marketeissakin eli Prismasta sekä Citymarketista löydät luonnonkosmetiikkahyllyltä myös Ruohonjuuren tapaan perinteiset luonnonmukaiset deodorantit.

Rohkeasti siis kokeilemaan eri tuotteita, jotta löydät itsellesi sopivan luonnonmukaisen deodorantin.
Smoothie Mama  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
UNELMIA TOTEUTAMASSA
11-4-19-1850.jpg
11-4-19-1850.jpg
IMG_3337.PNG

© 2018 Unelmiesi elämä - Hyvinvoinnin blogi