• Mrs Happy

Itsetehty Onni

”Jokainen on oman onnensa seppä”


Sanontaa on kuullut joskus ihan kyllästymiseen saakka. Vanha, hieman kliseiseltäkin vaikuttava sanonta ei kuitenkaan ole ihan paikkaansa pitämätön, vaan siinä on totuuden siemen.


Olen törmännyt muutamiin haasteisiin, jotka haluaisin jakaa teidän kanssanne. Osa kuulostaa jopa naivilta kaikessa yksinkertaisuudessaan, mutta niiden voima on yllättävä. Uskallatko kokeilla?


1. Ajattele positiivisesti seuraavan vuorokauden ajan.


Positiivisen ajattelun voima on kiistaton. Haaste on lyhyt ja ytimekäs, eikä vaadi paljon ajallista resurssia. Mielen muutos voi olla sitäkin suurempi.


Tehtävänä on ajatella positiivisesti kaikesta eteen tulevasta seuraava vuorokausi. Selvä, ihan piece of cake. Kunnes se ensimmäinen negatiivinen ajatus koittaa vallata mielen. Meidän ajattelu on negatiiviseen kierteeseen taipuvainen ja ihmisen ajatuksista joku 80-90% on negatiivisia. Jokaista positiivista ajatusta kohden ajattelemme (lähteestä riippuen) 3-4 kielteistä ajatusta.


Eli miten voimme muuttaa tätä?


Tee päätös ajatella jokaisesta asiasta positiivisesti seuraavan vuorokauden ajanJos huomaat ajattelevasi asiasta negatiivisesti, etsi asiasta tietoisesti positiivinen puoli ja keskity siihen.

Huomaat, kuinka negatiivisten ajatusten määrä vähenee ja ylipäätään positiivinen ajattelu lisääntyy.
2. Vastaa kyllä


Tämä vaatii hieman enemmän seikkailumieltä ja innokkuutta.

Haasteena on vastata kyllä jokaiseen sinulle esitettyyn kysymykseen. Monessa paikassa tähän esitetään kestoksi viikkoa, jossa ajassa jo oikeasti pääsee kokemaan vaikka ja mitä, asioita, joihin ei olisi koskaan uskonut joutuvansa.


Tämä on jäänyt toistaiseksi kokeilematta. Ihan sen vuoksi, että lapset osaisivat hyvin äkkiä käyttää tätä ”väärin”. Vaikka voivathan he olla oikeassa, ehkä olen (välillä) liian tiukkapipoinen ja vanhanaikainen..3. Kiitollisuuspäiväkirja


”Se kasvaa mihin keskityt”

Kiitollisuuden osoittaminen on yllättävän tehokasta.

Kiitollisuuspäiväkirjan kirjoittaminen on helppo tapa keskittää ajatuksiaan hyvään, jota omassa elämässä on.

Kiitosllisuuspäiväkirjan kirjoittaminen on helppoa: Kirjoita joka ilta ylös 3-5 asiaa, jotka siinä päivässä tekevät sinut kiitolliseksi. Jatka tätä kahden viikon ajan, tai ota siitä tapa koko elämän ajaksi, et tule pettymään.


Kiitollisuuspäiväkirjaa voit pitää ihan mihin tahansa vihkoon tai paperin reunaan, mutten malta olla vinkkaamatta tästä ihanasta kiitollisuuspäiväkirjapohjasta (syötä sähköpostisi niin pääset lataamaan), jossa kiitollisuus yhdistyy mindfullnessiin värittämisen muodossa. Mindfullness kuitenkin parantaa aivojamme merkittävällä tavalla, joten tässä saat kaksi kärpästä yhdellä iskulla!


Miltä kuulostaa. Lähdetkö mukaan johonkin haasteista?


Kuulisin mielelläni, millaisia muutoksia olet huomannut <3

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
UNELMIA TOTEUTAMASSA
11-4-19-1850.jpg
11-4-19-1850.jpg
IMG_3337.PNG

© 2018 Unelmiesi elämä - Hyvinvoinnin blogi