• Kalvokissa

Ei se maailma murehtimalla paraneMurehtiminen.


Ihminen on ylianalysoinnin ja ylireagoinnin mestari. Meidän mieli usein täyttää tyhjiöitä oletuksilla, koska se haluaa tietää kaikesta kaiken.


Esimerkiksi kun kaveri katkaisee yllättäen puhelun niin tässä on yleisempiä tapoja ajatella asiasta:

- mitäköhän tapahtui?

- sanoinko jotain väärin?

- noh hän soittaa kohta takaisin


Kuten varmaan huomasit, että 2/3 ovat murehtimista. Joko pidetään itseään syyllisenä tai toinen on jotenkuten syyllinen tai tilanne on syypää. Eli me pyritään löytämään jokin järkevä selitys tapahtuneelle ja se järkevä selitys on täysi heijastus sun sisäisistä malleista. Epävarma ihminen saattaa heti miettii, että hän saattoi sanoa jotain pahasti jossain vaiheessa puhelua. Kun taas aina muista huolehtiva huolestuu toisesta.


Joten murehtiminen on täysin luontaista, mutta voiko sille tehdä jotain?


Kyllä voi! Mieltä voi kehittää monella eri tavalla ja se mille mielesi altistat niin sen mukaan se toimii. Esimerkiksi lopetin uutisten seuraamiset jo vuosia sitten, koska ne ruokkivat ajatusta, että maailma on kauhea paikka, kokoajan tapahtuu vääryyttä ja muutenkin se vääristeli maailmankatsomustani. Ei maailma todellakaan parane jos me nähdään sitä jatkuvasti pahana paikka. Meistä tulee ylivarovaisia ja jatkuvasti ahdistuneita/stressaantuneita.


Jos mietit, että asuinaluettasi parjattaisiin kokoajan ja tuotaisiin esille, että miten vaarallinen paikka se onkaan niin miten jatkossa poistuisit kotoa? Varoen, ympäri pälyillen ja joka ikistä vastaantulijaa epäillen. Ei varmaan oo enää kovin kiva paikka asua. Alat harkitsemaan poismuuttoa vaikka et todellisuudessa ole ikinä havainnu mitään vaaratilanteita.


Mutta mitä jos asuinalueestasi puhuttaisiin kauniisti? Miten kaunis, rauhallinen ja ystävällinen paikka se onkaan. Miten kaikki aina moikkaavat toisiaan kadulla ja siellä ei ikinä tapahdu mitään pahaa. Käveletkö kadulla hymyillen ja moikaten? Luultavasti kyllä.


Näin pienestä se kaikki on loppupeleissä kiinni. Se miten ajattelet muokkaa miten kohtaat asioita. Lopetettuaan uutiset niin musta maailma on ihana paikka ja täynnä toista upeimpia mahdollisuuksia, tilaisuuksia ja tuttavuuksia.


Joten seuraavan kerran kun meinaat alkaa murehtimaan jostakin niin ajattele positiivisesti tai edes neutraalisti. Ehkäpä se puhelu katkesi huonon yhteyden takia. Tai kohta hän soittaa takaisin ja puhelu jatkuu.


Positiivisella ajattelemisella myös maailma pikkuhiljaa muuttuu, koska positiivisesti ajattelevat ihmiset ovat ystävällisemmät sekä mielelläni jakavat hyvää ympärilleen. Joten jos haluat maailmaan muutoksen niin keskity hyvään <3


0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
UNELMIA TOTEUTAMASSA
11-4-19-1850.jpg
11-4-19-1850.jpg
IMG_3337.PNG

© 2018 Unelmiesi elämä - Hyvinvoinnin blogi